Ергономичните бюра и упражнения
UberDesk

Вече обяснихме колко е важно за хората да имат ергономична работна станция. Всички ползи са за служителите и тяхното здраве, но и в същото време за бизнеса.

Стоенето вместо седене води до допълнително изгорени калории за час, държи те енергичен, намалява болките в кръста и врата, държи те концентриран върху задачите (според проучванията около 71% от хората, които използват ергономични бюра са по-концентрирани върху дейностите).

Софтуер за контрол на ергономични бюра

Забелязал ли си нещо наистина общо между всички нас – ние всички с е мотивираме, когато видим числа. Например, ако искаш да свалиш килограми, ти проверяваш на кантара как вървят нещата дали имаш някакъв прогрес или не. Конструкторите на ергономични бюра, знаейки това, са измислили така наречения софтуер за контрол. Какъв е той и каква е целта на тази програма? Името говори само за себе си – това е специален софтуер, който помага да се реализира целият потециал на ергономичното бюро и те мотивира да го използваш повече време в изправена позиция.

Как работи софтуерът?

Той позволява да постави лични цели за изгаряне на калории и помни няколко различни позиции (разбира се по твой избор). Отброява всяка една минута в изправено положение. Ако си седят прекалено дълго, софтуерът ти напомня да промениш позицията и отброява колко пъти си сменял позицията през деня. В края на деня всички данни се експортират в таблици и ти имаш доклад. Колко умно, нали?

Много е важно да не прекарваш цялото работно време в стоене. Не е здравословно колкото си мислиш. Това е причината за проектирането на тези бюра, които позволяват лесното регулиране. Стоенето за дълго време може да причини проблеми с краката и вените. Сменяй позицията на всеки час. По този начин тялото ти няма да свикне с позицията и няма да бъде стресирано.

Упражнения по време на работа

Може би си мислиш, че единствения начин да бъдеш във форма е да тренираш преди или след работа. Ние имаме добри новини за теб – използвайки повдигащо се бюро, имаш възможността да парвиш упражнения докато си вършиш работата. Ето и някои идеи как да стане това.

  • Разтягай се – Разтягането на краката е страхотен старт за тренировката, докато си още в седнало положение. Облегни се, постави стъпалата на пода. След това повдигай всеки крак по отделно докато кракът се изпъне и мускулите се стегнат. Задръж за няколко секунди и отпусни. Направи по 3 серии с 12-15 повторения за всеки крак.
  • Коремната област – Докато все още си седнал, могат да се направят упражнения за корем. Офисен стол с колелца е идеален, тъй като позволява да се тренират страничните мускули на корема със завъртането. Задръж се леко за ръба на бюрото с крака на пода и се завъртай от едната на другата страна, контролирайки движението с мускулите на корема. 15 завъртания са напълно достатъчни за здрави коремни мускули.
  • Стоене на пръсти- издигни повдигащото се бюро до горна позиция. След това започни повдигане на пръсти за прасци. Краката раздалечени и бавно повдигане на петите от земята. Балансиране на пръсти около 3 секунди докато се стегнат прасците и след това отпускане. Изпълни 12-15 пъти (3 серии отново).
  • Клекове – Квадрицепсите са са едни от най-големите и здрави мускули в човешкото тяло. Направи клек с крака на ширината на раменете, бавно сгъвайки колена, докато задните части отиват назад. Основната цел е да държиш колената зад пръстите на краката, затова поглеждай от време на време. Също повторения 12-15/ 3 серии.
  • Вдигане на ръце във въздуха – Постави ръцете във въздуха, правейки раменна преса. Започни с ръце на нивото на раменете, вдигни ги над главата. Използвай шише с вода за по-голяма трудност.
  • Упражнениет за ръце – Поддържай ръцете в добра форма с упражнение за трицепс. Докато още държиш бутилката с вода от предишното упражнение, се наведи леко напред, след това постави лакътя си така, че той е около кръста, а ръката е под 90 градуса ъгъл. Бавно изпъвай ръката назад до изпънато положение и се върни в изходно положение.

Виждаш колко различни упражнения могат да се правят, докато си на работа! Единственото, което ти трябва е повдигащо се бюро и малко воля. Наслаждавай се на ергономичното ти бюро!

Последни 5 новини

Ергономичните бюра и упражнения

Ергономичните бюра и упражнения...

Вече обяснихме колко е важно за хората да имат ергономична р...

още...
Ергономия

Ергономия

Съществува научна дисциплина, която се занимава с подобряван...

още...

Други новини за UberDesk